Tanıtım

Turizm İşletmeciliği Bölümü, 2010 yılında kurulmuş bir bölümdür. Bölümün amacı turizm işletmeciliği alanında çağdaş, bilimsel ve kaliteli bir eğitim öğretim sağlamak suretiyle turizm sektörü için nitelikli iş görenler, orta ve üst kademe yönetici adayları yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda öğrenciler, bir yabancı dil (İngilizce, Almanca veya Fransızca), bilgi teknolojileri, turizm sektörü ve turizm işletmeleri, modern işletmecilik ve yöneticilik ile ilgili bilgi ve becerilerle donatılmaktadır.

Turizm İşletmeciliği Bölümünde eğitim ve öğretim süresi 4 yıldır. Eğitim ve öğretim süresinin ilk yılı diğer bölümlerle ortak olup, dersler müfredatta yer almaktadır. 2., 3. ve 4. yıllarda ise alan dersleri, teorik ve uygulamalı olarak yürütülmektedir.  Bölümümüze her yıl yaklaşık 80 öğrenci alınmaktadır.

Bölüm mezunları için, turizmin hızla geliştiği ülkemizde konaklama işletmeleri, yiyecek içecek işletmeleri, ulaştırma işletmeleri, seyahat acenteleri, müzeler ve milli parklar gibi işletmelerde çok çeşitli iş olanakları bulunmaktadır. Ayrıca başarılı ve yatkın öğrenciler için akademik kariyer imkânı da bulunmaktadır.